OM MIG OCH MINA HUNDAR

IngaBritt heter jag och bor i ett  hus i Orsa med man och mina 4 hundar. Jag har tre jakt labradorer Windy född 2016, Ebba född 2018 och Ess född 2020 och en jakt cockerspaniel som heter Mixxa född 2022. Mina 3 jakt labradorer kommer från kennel Rockdovès och Mixxa från kennel Wildphoebes

Windy, Ebba och Ess jobbar som narkotikahundar. Söker efter droger på HVB hem, skolor och företag. Mixxa håller på att utbildas till narkotikahund.

Jag tränar mycket med mina hundar. Jag lägger ner mycket träning på narkotikan med hundarna. Ebba tränar och tävlar jag i lydnad  Windy och Ess tränar jag i jaktapportering. Mixxa kommer tränas på narkotika och jakt. Jag lägger även  spår och gör en massa bus som parkour, uppletande och sök. Förutom att hundarna arbetar med att leta narkotika är det viktigt för mig att ha kul med mina hundar. Jag jobbar med glädje med mina och andras hundar och ju mer ordning man har på sin hund desto mer frihet kan man ge den och desto roligare kan man ha med sin hund.

Jag har haft lite olika hundar och raser genom åren. En Drever (min pappa jagade) som jag fick av mina föräldrar när jag var 9 år. Han kom på tåget i en bur från Göteborg. En stor känd kennel.  Vi löste ut honom på järnvägsstationen i Orsa. Lite andra förhållanden än idag.

En Irländsk Varghund kom in i mitt liv i början på 80 talet. Jag ville väldigt gärna ha en travhäst men insåg att vi inte hade dom pengarna. Så det fick bli den största hunden istället. Jag hade en väldig dragningskraft till stora hundar. Sen blev det en Grand Danois. En hane som hette Berry och helt underbar förutom att han hade en kass mage. 2 st Beaglar kom in i våra liv (min man var jägare och jag med lite grann). Helt underbara hundar med en vilja av stål. Den första åt sönder ett helt köksmöblemang.

2 st Rottweiler blev det också. Tilda och Rune. Tilda var en alien som valp men vart senare en polis som ville ha ordning och reda. En helt underbar tik som jag saknar så otroligt mycket. Snygg Rune en helt bedårande rottis kille med utåtagerande problem. Den bästa hund jag haft men den som gett mig dom flesta gråa hår. Idag kan jag se att jag lärde mig något otroligt mycket på honom.

Jag jobbar med glädje med mina hundar och framförallt se möjligheterna istället för problemen. Desto mer ordning man har på sin hund ju mer frihet kan man ge den och desto roligare är det att ha hund.

Jag är utbildad hundinstruktör (SBK), problemhundskonsult 1 år ( Hundsteg), Klickerinstruktör (Hundsteg). Gått kurser för Eva Bodfäldt i kontakt kontraktet. Håller även kurser i kontakt kontraktet. Håller kurser i Bäst var-dag som Maria Brandel och Siv Svendsen skrivit. HLR utbildningskurs på hund.  Håller privatkurser där man får hjälp med det man önskar till exempel om man har ett problem eller vill vidare i sin utveckling. Har  kurser som t.ex valpkurser, vardagslydnadskurser, gott och blandat kurser, IB:S Mix, spårkurser, helgkurser, lydnadskurser, klickerkurser, tema kvällar, unghundskurser, slyngelkurser, problemhundskonsultationer och privata kurser och rådgivning. Är ni ett gäng som vill gå kurs tillsammans hör av er så snickrar jag ihop en kurs bara för er. Helgkurs eller en längre kurs eller bara en dagskurs.

Jag driver även  ett företag som heter Drug Detection Dogs Dalarna  (www.drugdetectiondogs.n.nu). I det företaget ingår jag och mina hundar Windy, Ebba och Ess som är utbildade narkotikahundar. Vi jobbar på skolor, behandlingshem och  företag även föreningar och privatpersoner. Vi lånar även in en till hund som heter Hedda och är en labrador och hennes matte.

H-märkt företag

Jag är medlem i Sveriges Hundföretagare som är en branschorganisation och en kvalitetskontroll för dig som hundägare. För att bli ansluten som H-märkt företagare ställs höga krav på etik, kompetens och professionalism.

För dig som hundägare innebär detta att du ska känna dig trygg med att anlita ett H-märkt företag.

Fotot taget av Sara Lansgrens foto

Välkommen

Välkommen till ibhundliv.n.nu.

Jag finns på facebook  IB:s hundliv

och

drugdetectiondogsdalarna

Facebook

IB:s HUNDLIV

LÄNKAR